Zonneboilers en p.v.panelen


Vaillant auroSTEP zonneboiler

De zon is niet alleen aangenaam, maar kan ook erg functioneel zijn. De zon levert in haar eentje 10.000 keer meer energie dan er op de hele wereld nodig is. Met de auroSTEP zonneboiler van Vaillant kan de zon erg nuttig worden gebruikt. De auroSTEP is geschikt voor iedere woning. Afhankelijk van de grootte van uw gezin kunt u kiezen uit een type voor 2 à 3 personen of voor 4 à 5 personen. De zonneboiler bestaat uit drie basiscomponenten: de zonnecollectoren, de zonneboiler en de zonnesturing. Omdat alle onderdelen al zijn ingebouwd en uw zelf niets in de zonneboiler hoeft te monteren is de auroSTEP erg eenvoudig te installeren.
De boiler kent een perfecte regeling en bovendien is door zowel de materiaalkeuze als de constructie van het geheel, een minimale levensduur van 30 jaar gerealiseerd.

Vaillant auroSTEP zonneboiler uitvoeringen

AuroSTEP is in drie verschillende versies te verkrijgen: auroSTEP op dak montage, auroSTEP in dak montage en auroSTEP plat dak montage.

Door het gebruiken van auroSTEP zonneboilers draagt u bij aan een verbetering voor het milieu. Daarnaast helpt u uzelf met een flinke besparing in de portemonnee. Per jaar bespaart u namelijk 50 à 60 procent in het verbruik van uw warmwater productie. In de zomer is het door de zonne-energie opgewarmde water vaak al voldoende. Dat alleen zorgt al voor een flinke besparing.


P.v. panelen=Photo - Voltaic= elektriciteit uit zonlicht= zonnestroom.

Met deze panelen wek je je eigen groene stoom op, ze zijn over het algemeen eenvoudig

aan te brengen, en kunnen wanneer het om niet meer dan 8 panelen gaat worden

ingeplugd in het dichtstbijzijnde stopcontact. Bij meer dan 8 panelen- m.n. wanneer

subsidie wordt aangevraagd- is een aparte electragroep noodzakelijk.